Voltreffer: lounge van stadion KRC Genk gerenoveerd door Woutim

Voor iedereen die een voetbalwedstrijd live gaat bekijken en de perfecte voetbalsfeer wil ervaren is de stadionlounge een onmisbare halte. Zo ook bij KRC Genk. Schilder- en interieurbedrijf Woutim werd ingeschakeld om hier de lounge- en barruimtes grondig te renoveren en het interieur naar een hoger niveau te tillen. Zaakvoerder Mario Timmers en zijn team maakten er een knappe Limburgse thuismatch van.

Media Image

Woutim was met dit voetbalproject niet aan zijn proefstuk toe. Eerder al nam het ervaren schilder- en renovatiebedrijf de stadions van RSC Anderlecht en Club Brugge onder handen, evenals de Ghelamco Arena in Gent. Stuk voor stuk met een knap resultaat, zo wist de opdrachtgever die Woutim ook voor het stadion in Genk inschakelde. “Onze kracht ligt bij het personaliseren en optimaal herindelen van grote ruimtes”, vertelt zaakvoerder Mario Timmers van Woutim. “Voor KRC Genk hebben we ruim 3.000 m2 aan oppervlakte volledig omgebouwd en gerenoveerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard, en dat op drie verdiepingen.”

KRC�209.JPG

Voor KRC Genk hebben we ruim 3.000 m2 aan oppervlakte volledig omgebouwd en gerenoveerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard, en dat op drie verdiepingen.

Uitnodigend gevoel De wens van de klant was helder: er was nood aan een nieuwe inrichting van de loungeruimtes en bijbehorende faciliteiten en een opfrissing van alle oppervlakken. Voor het ontwerp, de studie en de uiteindelijke invulling werd er volledig op Woutim vertrouwd. “We hebben gekozen voor een eigentijdse maar ook gezellige sfeer”, legt Mario Timmers uit. “Door de grotere ruimtes met schermen, planten en meubelplaatsing in kleinere zones te verdelen, hebben we een knus en uitnodigend gevoel gecreëerd.

Tegelijkertijd hebben de lounges niet aan overzicht moeten inboeten, want door middel van plafondsverhoging en meerdere zones met staanplaatsen is het ruimtelijke gevoel bewaard gebleven. Ledstrips geven het interieur een strakke look en zorgen voor gezellige verlichting op de juiste plekken. Daarnaast hebben we overal het vloertapijt vervangen door onderhoudsvriendelijk PVC-laminaat én meegedacht over de verbetering van de akoestiek binnen de ruimtes.”

Snelle oplevering Zo’n twintig werknemers van Woutim werden van half mei tot half augustus ingezet om de totaalrenovatie te realiseren. Een snelle oplevering, waar Woutim dan ook om bekendstaat. Mario Timmers: “Ook in onze andere projecten ontzorgen we de klant graag zo veel mogelijk. Dankzij een vlotte planning en aanpak garanderen we zo weinig mogelijk tijdverlies. Kijk bijvoorbeeld maar naar onze totaalrenovaties in vakantieparken – binnen enkele maanden tijd renoveren we gerust 200 vakantiewoningen, en dat meerdere keren per jaar.”

KRC�207.JPG

Projecten zoals Terhills Resort, bijvoorbeeld, een van de meest recente vakantieparken waarbij Woutim de interieurvoorziening voor zijn rekening nam. Als preferred supplier van onder andere Pierre & Vacances en verschillende Europese hotelketens heeft Woutim een voortrekkersrol binnen de schilder- en interieursector. “Ik geloof dat onze manier van communiceren en onze doortastende aanpak daarbij absoluut het verschil maken.”

Vernieuwend concept Ook bij de aanpak van stadions staat die heldere communicatie voorop. “Transparantie is het codewoord in elk van onze projecten, zo ook in de voorbereidingen met KRC Genk. Van dag tot dag communiceren we over de belangrijkste ontwikkelingen en zijn we heel open en eerlijk over de vooruitgang. Bovendien nemen we graag initiatief en denken we mee over de vele mogelijkheden. Milieuvriendelijkheid is bijvoorbeeld een aspect dat we steeds vaker verwerken in onze adviezen. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant en vervolgens een doortastend en vernieuwend concept naar de tafel te brengen, zijn we echt in staat om te verrassen.”

KRC�2013.JPG

Partnerschap In de toekomst mogen er wat Mario Timmers betreft nog vaker stadionrenovaties op de planning staan. “We nemen deze projecten graag aan en hebben inmiddels een mooi portfolio opgebouwd”, zegt hij. “Ook internationaal is ons team daarvoor beschikbaar, net zoals we door heel Europa ingezet worden op vakantieparken. Wie benieuwd is naar onze grootschalige renovaties, kan ondertussen in het stadion in Genk een knappe impressie opdoen.” Dankzij het partnership tussen de club en het bedrijf vormen niet alleen de bars en lounges een krachtige verwijzing naar de diensten van Woutim, maar zul je ook het bedrijfslogo de komende drie seizoenen op de stadionborden zien verschijnen.

Logo Woutim Interior+Paint[65].jpg

<img src="image.png" width="250"/>

info@woutim.be
+32 (0)11 61 08 08
www.woutim.be

06 dec. 2023

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners