Thuiskomen in een luxueus bedrijfspand met kantoren en showroom

Martens RMD is verhuisd naar een andere vestiging in Diepenbeek. Het familiebedrijf gespecialiseerd in onder meer zonweringen en rolluiken schakelde BURO B in voor het interieurontwerp.

Media Image

“Ons ontwerp voor de nieuwe kantoren en showroom van Martens RMD is doordrenkt van een huiselijke, luxe sfeer die uitnodigt tot verblijven en ontspannen”, begint Kurt Gooris, architect bij BURO B. “We hebben ons gefocust op het benadrukken van het uitzicht en, omgekeerd, op het zicht op de kantoren vanop de Verbindingslaan.”

Media Image

Juiste zichtlijnen

De gigantische vitrine van de kantoren is gericht naar de straatkant en georiënteerd naar het zuiden. Het overvloedige daglicht dat binnen schijnt, voelt zomer en winter aangenaam aan. “De verticale houten lamellen in het interieurconcept vervullen een dubbele functie. Ze doen enerzijds dienst als roomdivider en anderzijds als esthetische elementen die de suggestie van een zonwering wekken, een knipoog naar een van de producten van Martens RMD. Door met de roomdivider de juiste zichtlijnen te bepalen, bekomen we een halftransparante verdeling voor de kantoren. Ook buitenaf springen de lamellen in het oog, te meer omdat ze vanuit het plafond worden belicht.”

Media Image

Cosy coffee corner

In de showroom neemt een coffee corner een centrale plaats in. Op deze relatief beperkte oppervlakte heeft het architectenteam meerdere ideeën vormgegeven. “De koffiehoek is tegelijk een cosy refter of pub en een informele ontmoetingsplek of vergaderruimte. Hij wordt rondom afgeschermd met glazen wanden en pivoterende deuren, die je volledig kunt openzetten of dichtdoen. Overal blijft de transparantie behouden en wordt een gevoel van openheid gecreëerd.”

Media Image

Exclusieve lounge

Op de tweede verdieping bevindt zich, naast ruime werkplekken en een zitbank op een glazen loopvloer met panoramisch uitzicht op de omgeving, ook een exclusieve lounge. De kleine haard, designmeubels en flatscreentelevisie versterken de luxueuze uitstraling. “Deze lounge is ontworpen om te ontspannen en klanten te ontvangen in een verfijnde omgeving. De zithoek fungeert als de perfecte setting voor zowel informele gesprekken als momenten van rust en reflectie.”

Groene beleving

“Elk niveau is bovendien verfraaid met een aantal natuurgetrouwe kunstbomen, die apart worden uitgelicht en daardoor eveneens vanaf de buitenzijde van het gebouw zichtbaar zijn. De groene beleving, het sfeervolle licht en de behaaglijke warmte die ze oproepen, zijn een belangrijke factor in ons interieurontwerp”, eindigt Kurt Gooris.

Erik Cajot

Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners