Stadsproject Sacramento staat op zijn poten

Tussen de Sacramentstraat en de Elfde-Novemberwal in Tongeren, aan de ring rondom het stadscentrum, ontwikkelen bouwpromotoren SOM Project en Vercammen Woonprojecten samen een nieuw residentieel stadsproject. Residentie Sacramento bestaat uit 29 appartementen, verdeeld over drie aparte woongehelen, elk met een eigen terras.

Media Image

De totaalaanneming van project Sacramento is in handen van bouwonderneming Haex. “Een studie van de ondergrond wees aan dat voor de funderingen van de residentie grondverdringende schroefpalen moesten worden voorzien”, zegt senior projectleider Joeri Jeurissen. “Voor de funderingswerken hebben we een beroep gedaan op de expertise van Fix Funderingen.”

Media Image

190 grondverdringende schroefpalen

“Grondverdringende schroefpalen zijn onze core business”, knikt Marijn Fransen, bestuurder van Fix Funderingen. “Wij hebben de werkzaamheden uitgevoerd met een van onze grootste heimachines, een Liebherr LRB 18. Deze machine kan schroeffunderingen maken tot wel 18 meter diep. Op de werf in Tongeren heeft ons gespecialiseerd team grondverdringende schroefpalen geplaatst op een diepte tussen 9 en 15 meter, naargelang de draagkrachtige laag in de ondergrond en de last die de paal op zich moet kunnen nemen. In totaal zijn ter plaatse 190 grondverdringende schroefpalen gemaakt met tonnages die variëren van 30 ton tot 150 ton per paalfundering. De werken hebben we begin februari in een tijdspanne van een vijftal werkdagen voltooid.”

Correcte afspraken, goede communicatie

“Project Sacramento is voor Fix Funderingen de tweede samenwerking met Haex. De werkvoorbereiding was perfect in orde en er is in twee richtingen zeer goed gecommuniceerd. Wij kijken tevreden terug op duidelijke afspraken waarbij onder andere de planning, de timing en de opvolging stipt werden nageleefd. Een aangenaam én geslaagd project!”, oordeelt Marijn Fransen.

No-nonsense manier van werken

Ook bij Haex zijn ze zeer tevreden over de samenwerking met Fix Funderingen. “Hun no-nonsense aanpak leunt dicht aan bij onze manier van werken, zij denken zoals ons”, aldus Joeri Jeurissen. “Tijdens de funderingswerken zijn we gestuit op ondergrondse nutsleidingen, die niet op de plaats lagen waar ze volgens de plannen zouden moeten liggen. Deze specifieke situatie is in enkele uren tijd gecommuniceerd, kortgesloten en aangepast uitgevoerd. En dat draagt allemaal bij tot een goede en verdere samenwerking.”

Erik Cajot

Media Image
Media Image
Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners