Radiant Color breidt uit en investeert 22 miljoen in nieuwe productiehal en kantoren

Het symbolische startschot is gegeven voor de werken aan het nieuwe industriegebouw van Radiant Color met productiehal, laboratorium en kantoren. Dit is een belangrijke investering van 22 miljoen euro om ruimte te creëren voor hun groeiende productie. De plannen van dit gloednieuw pand zijn in handen van bouwbedrijf Mathieu Gijbels in samenwerking met HVC-Architecten. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2024. Deze voormiddag werd symbolisch de eerste kolom geplaatst, het officiële startschot van de werken.

Media Image

Lokale economie

Radiant Color, Europees marktleider in de ontwikkeling en productie van fluorescerende pigmenten, zal 22 miljoen euro investeren voor de bouw van het Europees Resin Center Of Excellence (RCOE) inclusief een laboratorium en nieuwe kantoren. De eerste kolomzetting vond deze voormiddag plaats in aanwezigheid van Alain Yzermans, Burgemeester van Houthalen-Helchteren en bouwteamleden van Radiant Color, HVC-Architecten en Mathieu Gijbels. Dit moment markeert zich als een belangrijke mijlpaal en de grootste investering uit onze geschiedenis.

“Alain Yzermans: Het is bijzonder goed nieuws voor Houthalen-Helchteren dat een internationaal bedrijf zoals Radiant Color beslist om de productie en het onderzoek naar nieuwe hoogtechnologische producten verder uit te bouwen in Midden Limburg.”

‘Deze belangrijke investering zal een solide basis vormen voor de verdere groei in de productie van harsen. Radiant Color zal het Europees Resin Center Of Excellence (COE) worden van RPM International Inc. De ontwikkeling van deze harsen voor de Europese RPM vestigingen zal gecentraliseerd worden in Houthalen’ zegt Olivier Frederix, algemeen directeur van Radiant Color. In de productiehal zullen harsen geproduceerd worden met gebruik van de veiligste technologieën en productiemethodes. ‘De cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend: een investering van 22 miljoen euro, 3.600m² productie ruimte, 800m2 labo, 1.600m2 kantoorruimte en tientallen nieuwe banen’ zegt Frank Rutten, ex-president Radiant Color en bezieler van het project. ‘Het doel is om onze totale omzet te verdriedubbelen binnen 10 jaar’ zegt Olivier Frederix.

Media Image

Radiant Color exporteert, vanuit het Limburgs groen, naar ruim 60 landen waar hun pigmenten gebruikt worden in onder andere kunststoffen, inkten, coatings en cosmetica. De uitbreiding is een belangrijke stap en zorgt voor de diversificatie van hun product portfolio. Van fluorescerende pigmenten naar harsen lijkt een grote omslag, maar is eigenlijk zeer logisch. ‘Fluorescerende pigmenten zijn gebaseerd op een unieke technologie waarbij kleurstoffen ingekapseld worden in een zeer specifiek hars. Hierdoor heeft ons R&D team een zeer specifieke kennis over harsen opgebouwd die we ten dienste stellen aan onze zusterbedrijven en derden’ zegt Olivier Frederix. ‘Momenteel worden de harsen gebruikt in o.a. lijmen, kitten, water afwerende coatings en worden de strategische lijnen uitgezet’.

Ook Sully Sullivan, President DayGlo Group, is erg trots op deze uitbreiding: ‘Het feit dat RPM specifiek Radiant Color heeft gekozen als Europees Resin Center Of Excellence (COE) bevestigt hun geloof in de expertise van het lokale team. Deze uitbreiding vormt de basis om andere Europese RPM bedrijven te laten groeien. We zijn erg verheugd om deel te maken van deze lange termijn strategie.’

Media Image

Efficiënte plannen

“Het kantorencomplex zal 3 verdiepingen groot zijn. De gelijkvloerse en derde verdieping is bestemd voor administratie terwijl de tussenvloer bestemd is voor het laboratorium en het R&D team”, zegt André Vos, bouwadviseur van Mathieu Gijbels. De oplevering van het gebouw is voorzien in het voorjaar van 2024.

Over Radiant Color

Radiant Color maakt deel uit van RPM International Inc., een Amerikaanse multinationale groep met een wereldwijde omzet van 6,7 biljoen dollar. Al sinds 1967 worden in Houthalen fluorescerende pigmenten geproduceerd. In fiscaal jaar 2022 realiseerde Radiant Color een omzet van 37 miljoen euro met zo’n 90-tal medewerkers. Zowel de productie, R&D, kwaliteitscontrole, verkoop en administratie zijn gevestigd in Houthalen. Radiant Color exporteert naar meer dan 60 landen en heeft een marktaandeel van 70% in Europa.

Over Mathieu Gijbels

Nv Mathieu Gijbels is een ‘voordenkend’ bouwbedrijf uit Oudsbergen (Opglabbeek) gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud. In 2022 realiseerde het bedrijf met zo’n 320 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Oudsbergen (Opglabbeek). Sinds 2016 heeft het bedrijf een bureau in Deinze voor Oost- en West-Vlaanderen.

19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners