Nieuw kantoor met een wow-effect voor Vercammen Woonprojecten

Met de uitbreiding van zijn kantoorruimte richt Ivo Vercammen het vizier op de toekomst. “We hebben een warme en huiselijke sfeer gecreëerd, géén typische kantooromgeving.” “Ons vertrouwde kantoor aan de Thonissenlaan in Hasselt barstte uit haar voegen. In de loop van de jaren is het team van Vercammen Woonprojecten steeds gegroeid en zijn ook mijn dochter Maxime en zoon Vitto aan boord gekomen. Samen met de andere medewerkers zaten we zeer dicht op elkaar. Toen de opportuniteit zich voordeed om het andere gedeelte van het gelijkvloers in ons project terug over te nemen, heb ik niet getwijfeld. Op enkele uren was de zaak beklonken”, vertelt oprichter en bestuurder Ivo Vercammen.

Media Image

Terug naar ruwbouw

“Oorspronkelijk had ik voor het bijkomende kantoorgedeelte geen ingrijpende interieurwerken in gedachten. Het was de bedoeling om zo veel mogelijk bestaande inrichting te hergebruiken”, vervolgt Ivo Vercammen. “Omdat wij parket wilden laten leggen, is de tegelvloer opgebroken. Snel daarna zijn ook de plafonds en de verlichting verwijderd. En voor we het wisten, bevonden wij ons in een ruwbouw. Er is dan beslist om het interieur volledig te vernieuwen met de hulp van YP Eurofix, dat al heel wat mooie appartementen voor ons heeft ingericht.”

Warme hotelsfeer

Het ontwerp is getekend door Frederik Standaert van Ardein Architecten. Ivo Vercammen: “We hebben hem de opdracht gegeven om de sfeer van een warme hotelinrichting te creëren, dus allesbehalve een typische kantooromgeving. Klanten die binnenkomen moeten zich hier meteen thuis voelen. Een hartelijke ontvangst en een mooie chique inrichting, dat is het uitgangspunt.”

Media Image

Extra werkruimte

“Prioritair bij de uitbreiding van ons kantoor was extra werkruimte en een grote besprekingskamer”, zegt Ivo Vercammen. “Aan de linkerkant van de benedenverdieping hadden we al twee vergaderlokalen, maar die zijn kleiner. Veel van onze woonprojecten situeren zich in het hogere segment. Met de nieuwe kantoorruimte willen wij ons kunnen aantonen en aan onze klanten laten zien dat we zeker ook in staat zijn een totaalinrichting te realiseren.” Gertie Bijnens van YP Eurofix pikt in: “Het kantoor van Vercammen Woonprojecten is gevestigd op een zichtlocatie langs de kleine ring in Hasselt. Daarom was het eveneens wenselijk een woweffect teweeg te brengen. En dat is bijzonder goed gelukt.”

Het totaalplaatje klopt

“Met de nieuwe materialen willen wij de klant prikkelen. Er is dan ook bewust veel tijd gekropen in de materiaalkeuze”, legt Gertie Bijnens uit. “Het geheel oogt trendy, tijdloos en uitgesproken naturel. We hebben de natuur naar binnen gebracht door gebruik te maken van zandkleuren en gerookte fineereik, in de kern gekleurd en mat vernist. De vurige vlam en de gloed in deze eik heeft een natuurlijke look. Verder hebben onze vakmensen keramische steen geplaatst en Stuc Deco aangebracht voor de afwerking. Bij het ontwerpen is er ook met ronde vormen gewerkt. Vooral de laatste nieuwe interieurtechnieken zijn toegepast, in combinatie met een hoge afwerkingsgraad. Het totaalplaatje klopt.”

Media Image

Stijlvol en tijdloos

De linkerkant van de kantoorruimte is ondertussen al 13 jaar geleden ingericht en onlangs herschilderd. “Mensen die er binnenstappen vinden het interieur na al die tijd nog steeds stijlvol en absoluut niet gedemodeerd”, aldus Ivo Vercammen. “Wij hebben toen heel speciaal meubilair van Bulo geplaatst, uit de collectie van de befaamde ontwerper Jules Wabbes. In het oude gedeelte staan witte werktafels, in de nieuwe kantoren zwarte tafels.” Op het vlak van technieken is onder meer een nieuw verluchtingssysteem geïnstalleerd. “Daarnaast zijn er ook geluidsabsorberende materialen zoals tapijten en gordijnen van Huis Kellens geïntegreerd om een goede akoestiek te waarborgen.”

Klanten verwelkomen

Maxime Vercammen vult haar vader aan: “De zandkleurige muur en de bladgouden hanglampen in de nieuw ingerichte ruimte leggen een link tussen de twee gedeelten van ons kantoor. Beide interieurs gaan op die manier een beetje in elkaar over. Het parket is gelegd door Quercus PR. De ontvangstbalie in keramische steen is zorgvuldig maatwerk en lijkt op een massieve blok natuursteen. Het is een aangename werkplek met zicht naar buiten. Je kan er klanten meteen verwelkomen en laten plaatsnemen. Een hele verbetering in vergelijking met vroeger! Voor onze bezoekers is er bovendien bovengrondse en ondergrondse privéparkeergelegenheid.” Gertie Bijnens knikt: “Het goudaccent komt ook terug in de balie en in de greeplijsten. Alle details zijn uitgevoerd in de juiste kleur.”

Media Image

Discreet en afgescheiden

Ivo Vercammen: “Klanten worden ontvangen in de discrete en afgescheiden vergaderruimte in het nieuwe kantoorgedeelte. Op een reuzegroot HD-scherm kunnen we onder andere 3D-beelden, plannen, lastenboeken en contracten projecteren.” Er heerst een rustige en huiselijke sfeer in de grote besprekingskamer. “Je kunt deze ruimte gebruiken voor een meeting, maar evenzeer om iets te drinken”, vindt Gertie Bijnens.

Familiebedrijf met schwung

Het kantoor van Vercammen Woonprojecten heeft na de uitbreiding een totale oppervlakte van 310 vierkante meter. “Dat is royaal voldoende voor ons zeskoppige team. Wij kunnen zowel samenzitten als individueel werken in aparte lokalen”, zegt Ivo Vercammen. “Maar we hebben ons kantoor ook verruimd met het oog op de toekomst. Er is nog plaats voor een viertal personen extra. Plus: met de kantooruitbreiding geef ik mijn kinderen wat meer schwung om ons familiebedrijf op termijn voort te zetten.”

Media Image

Gestroomlijnde elektrotechniek

JJ Elektriciteitswerken stond in voor de elektrotechnische realisatie van het project. “Alle elektriciteitswerken, databekabeling en verlichting zijn door onze elektriciens geplaatst”, geeft zaakvoerder Johan Janssens aan. “Bijkomend hebben we er Niko Home Control geïnstalleerd, een slim en gebruiksvriendelijk automatiseringssysteem waarmee je onder meer de verlichting aanstuurt.”

Kosmopolitisch interieurconcept

Het meubilair voor het nieuwe kantoor van Vercammen Woonprojecten is zorgvuldig geselecteerd door Dôme Deco. Sales manager Jonathan Gilliams geeft een toelichting. “Interieurlabel Dôme Deco is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van kosmopolitische interieurcollecties. Klanten zijn interieurarchitecten en de contractmarkt die rechtstreeks werkt voor hotels, restaurants, coworking spaces en residentiële projecten. Daarnaast wordt ons label gedistribueerd door retailers wereldwijd. Onze concept stores staan hierbij centraal.”

Tot in de puntjes afgewerkt

Ook JVT Afwerkingsbedrijf is een vaste partner van Vercammen Woonprojecten. “Wij werken al ettelijke jaren goed samen met Ivo Vercammen en zijn team”, knikt zaakvoerder Joeri Van Treek. “In de nieuwe kantoorruimte zijn de gyprocwerken aan ons uitbesteed.”

Media Image
Media Image
Media Image
Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners