Hermos Transport timmert verder aan de weg op energieneutrale site

Eind 2021 is Hermos Transport verhuisd naar een grote energieneutrale site aan de Slingerweg in Genk. Voortaan zijn alle faciliteiten van het transportbedrijf op een en dezelfde locatie gecentraliseerd: van een nieuw bedrijfsgebouw met kantoren en een chauffeursruimte tot een parkeerplaats voor de vrachtwagens en een indoor truckwash.

Media Image

Optimaal werkklimaat

Hermos Transport werd in 1983 opgericht en was tot vorig jaar gevestigd in kmo-zone Muggenberg in Diepenbeek. “Via de stad Genk heeft ons bedrijf een terrein van bijna 20.000 vierkante meter aangekocht, gelegen aan de Slingerweg 35”, vertelt zaakvoerster Ina Hermans. “In 2019 hebben we de architecten van BURO B ingeschakeld om de nieuwe site uit te tekenen. Het ontwerp moest voldoen aan de noden van onze 40 jaar lange transportervaring. BURO B heeft een optimaal hedendaags en toekomstig werkklimaat gecreëerd in de lay-out van de infrastructuur, de architectuur en de kantoorinrichting. De indeling van elke ruimte op het perceel is zo doordacht mogelijk gebeurd.”

Media Image
Media Image

14.000 vierkante meter fundering

Na het archeologisch onderzoek is aannemer Herwey in januari 2021 gestart met de grondwerken voor de nieuwbouw en de infra. Bestuurder Raf Weytjens: “Eerst is het terrein bouwrijp gemaakt, vervolgens zijn de funderingen van het gebouw en de smeerkelders uitgegraven. Wij hebben de nodige gronden in situ uitgezeefd en tekorten aangevuld, waardoor grondoverschotten konden worden vermeden. In totaal is 4800 kubieke meter teelaarde en meer dan 18.000 kubieke meter grond verzet. Ons vakkundig team heeft ruim 14.000 vierkante meter funderingen geplaatst voor asfaltverharding of diverse waterdoorlaatbare verhardingen, zodat de nodige infiltraties kunnen plaatsvinden. Overige gedeeltes zijn afgewerkt voor groenvoorziening.”

Nieuwste rioleringstechnieken

“De energieneutrale site van Hermos transport is uitgerust met de nieuwste rioleringstechnieken en voorzien van voldoende wachtleidingen om niet enkel auto’s, maar ook vrachtwagens elektrisch op te laden. Camerabewaking en wifi zijn operationeel op het hele terrein. Kortom, Hermos Transport is klaar voor de toekomst!”, knikt Raf Weytjens. “Tijdens wekelijkse werfopvolgingen werden de noden van de transportfirma, de architecten en de aannemer constant geëvalueerd, waardoor een korte doorlooptijd van de werken was verzekerd. Eind 2021 heeft Hermos Transport zijn nieuwe vestiging in gebruik genomen.”

CO2-neutraal in grondverzet en wegenbouw

“Herwey is een Klasse 4 geregistreerde aannemer, gevestigd in Lanaken”, vult Raf Weytjens aan. “Sinds 2020 zijn wij CO2-neutraal in al onze grondverzet- en wegenbouwactiviteiten. 3D-meetaparatuur voor het uitzetten en opvolgen van de werven, 3D-gestuurde machines en een supergemotiveerd team zorgen ervoor dat elk project in goede handen is.”

Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners