Focus op industrie- en constructiebouw

Plus Construct staat bekend als een bouwbedrijf dat de focus legt op industrie- en constructiebouw, met als hoofddoel de realisatie van projecten als uitvoerend hoofdaannemer. Een nevenactiviteit zijn eigen projectontwikkelingen voor verkoop en/of verhuur.

Media Image

Retailprojecten als hoofdactiviteit
Klantgerichtheid op het vlak van kwaliteit, service en termijn staat bij Plus Construct hoog in het vaandel. De hoofdactiviteit zijn retailprojecten, van voorontwerp tot ontwikkeling en uitvoering binnen vooropgestelde termijnen. Het bouwbedrijf uit Bree werkt voor retailklanten zoals Prime Retail, Retail Estates en Transshopinvest. Ook winkelketen Lidl is een recurrente klant. In de voorbij twee jaren zijn de filialen van Pelt, Tongeren, Lanaken, Montegnée en Diepenbeek en het regionaal opleidingscentrum in Sint-Lambrechts-Herk door het team van Plus Construct gerealiseerd.

Staalproductie met knip- en plooiafdeling
Sinds december 2021 stelt Plus Construct zich nog flexibeler op en anticipeert de bouwfirma op de noden van klanten met een eigen staalproductie en knip- en plooiafdeling met zet- en knipbanken van zowel 3 als 6 meter, na de overname van Jeco. Het overgenomen machinepark bestaat verder uit een zaag/boorstraat en een eigen plasmabrandtafel.”

Ervaren en gemotiveerde medewerkers
De dagelijkse leiding van Plus Construct is in handen van Eric Willen, die als 15-jarige jongen gebeten was door de staalmicrobe. Onder impuls van zijn vader stak hij destijds na de schooluren de handen uit de mouwen in een staalatelier in Molenbeersel (Kinrooi). “Vandaag kan ik rekenen op een 40-tal zeer ervaren en gemotiveerde medewerkers, die elkaar bijstaan met hun expertises”, zegt Eric trots. “We tellen onder meer zes montageploegen, aangevuld met drie projectleiders en drie werfleiders voor de buitendienst. Versterking is altijd welkom!”

Media Image

Plannen voor nieuwe accommodatie
Plus Construct staat voor verscheidene uitdagingen en investeringen. “De plannen voor een nieuwe accommodatie liggen op de tekenplank”, kondigt Eric aan. “Daarnaast onderging ons staalatelier een modernisering met nieuwe lastoestellen en ledverlichting. Het machinepark wordt nog vernieuwd om de productiecapaciteit uit te breiden.” Ook de arbeiders blijven niet in de kou staan. “Voor hun comfort komen er nieuwe kleedruimtes, sanitaire ruimtes en een refter met ontspanningsruimte, om tijdens de pauze of na de uren even de gedachten te verzetten in een aangename omgeving.”

Renovatie en nieuwbouw in de steigers
Het orderboek van Plus Construct is zeer goed gevuld in deze moeilijke tijden. Eric: “Voor de retailmarkt zijn vanaf april diverse projecten opgestart met een budgettering van plusminus 10 miljoen euro. Op dit moment is ons team begonnen aan een mooi renovatie- en nieuwbouwproject op de Rozenberg in Mol. Maar liefst negen winkels krijgen er een volledige make-over met nieuwe infrastructuur en er staan ook twee nieuwbouwpanden/uitbreidingen in de steigers.”

Media Image

Plus Construct BV
Industrieterrein Kanaal Noord 1138
B-3960 Bree
tel. +32 (0)89 20 11 18
info@plusconstruct.be
www.plusconstruct.be

Screenshot 2022-06-09 132116.jpg

19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners