ES Systems bouwt verder aan de toekomst

In Heusden-Zolder vestigt ES Systems zich in een nieuw industriepand langs Brancardiershof. Aan ambitie geen gebrek bij zaakvoerder Ömer Ates. ES Systems produceert, levert en plaatst hoogwaardige aluminium terrasoverkappingen en carports op maat, evenals schuifwanden van gehard glas met Belgische kwaliteitsgarantie. “Onze eigen productie, selectie van de beste materialen en jarenlange expertise verzekeren topkwaliteit”, zegt Ömer Ates. “Het gaat dan ook hard met ons gespecialiseerd bedrijf. Om efficiënt te kunnen inspelen op de aanhoudende groei, drong de noodzaak zich op om uit te wijken naar een nieuwe productiehal met kantoren en een grote showroom, die onze dealers ook samen met hun klanten kunnen bezoeken.”

Media Image

Wapening met staalvezels

De nieuwbouw is ontworpen door Architecten Jacobs-Sneyers, de realisatie lag in handen van aannemer Jacobs i3. Bestuurder Patrick Moors geeft tekst en uitleg: “De productiehal meet 58,75 bij 36,95 meter en beslaat 2170 vierkante meter. Ze is opgebouwd met een betonplint tot 2,50 meter hoog met daarbovenop sandwichpanelen. Aan de betonnen vloer binnenin is Dramix-staalvezelwapening toegevoegd die de mechanische eigenschappen van het basismateriaal – zoals stevigheid, buigsterkte en rekbaarheid – verbetert. Daardoor is de vloer onder meer bestand tegen de hoge belasting die het gewicht van stapelstellingen met zich meebrengt.”

Installatie voor poedercoating

“In de productiehal wordt een nieuwe poedercoatinginstallatie geplaatst waarmee wij onze aluminium profielen zelf kunnen lakken in alle mogelijke RAL-kleuren”, vertelt Ömer Ates. “Een serieuze investering, maar zo houden we ons productieproces compleet in de hand.”

Media Image
Media Image

Kantoren en showroom

Aan de voorzijde van het industriepand bevinden zich een gelijkvloers en een verdieping voor kantoren en de showroom, goed voor in totaal 840 vierkante meter. “Dit bouwvolume is volledig in betonpanelen opgetrokken”, vervolgt Patrick Moors. “Jacobs i3 heeft de ruwbouw wind- en waterdicht uitgevoerd, op de beglazing na.”

Constructieve samenwerking

De werken zijn gestart in mei 2022, in tijden van schaarste, lange levertijden en forse prijsstijgingen van bouwmaterialen. Patrick Moors: “Daarom is eerst de productiehal volledig afgewerkt, zodat die al in gebruik kon worden genomen. Vervolgens was het de beurt aan de bouw van de kantoren, die in december waren voltooid.” Bij de bouwheer, Jacobs i3 en het architectenduo blikken ze tevreden terug op een constructieve onderlinge samenwerking.

Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners