Dubbel zo groot, dubbel zo efficiënt

Al meer dan 30 jaar installeert Aendekerk duurzame technieken met de grootste aandacht voor vakmanschap en service. “Om in te spelen op de huidige markt en de groei van ons bedrijf, hebben we beslist om te investeren in een innovatieve nieuwbouw in Bree”, vertelt zaakvoerder Hans Aendekerk. “Klanten kunnen er in levenden lijve kennismaken met duurzame technieken.”

Media Image

Het nieuwe bedrijfsgebouw op Industrieterrein Kanaal-Noord is dubbel zo groot als het huidige pand. “Die extra ruimte is meer dan welkom”, geeft Hans aan. “Bij Aendekerk hechten wij veel belang aan het afleveren van kwalitatief werk. Daarom is het belangrijk kritisch te zijn voor onze infrastructuur en werkmethoden. Als er ruimte is voor verbetering, ondernemen we actie. De nieuwe thuisbasis is dan ook een stap voorwaarts.”

Belevingscentrum uitbouwen
Klanten zijn meer dan welkom op het nieuwe adres. “Met een totale oppervlakte van 3500 vierkante meter hebben wij voortaan voldoende plaats om een belevingscentrum uit te bouwen. Ons hele aanbod staat er centraal. Van airco, zonne-energie en warmtepompen tot klimaatplafonds, passieve koeling en vloerverwarming. We staan altijd klaar om deskundig advies te geven. Uiteraard installeert het professionele team van Aendekerk al deze technieken zelf.”

Media Image

Extra flexibiliteit en autonomie
Daarnaast biedt de nieuwbouw plaats aan betere machines, een groter magazijn, meer kantoorruimte, een carwash, een opleidingslokaal, een toonzaal en een ontspanningsruimte. “Kortom, alles wat wij nodig hebben”, verzekert Hans. “Op het vlak van technieken ligt de lat in het nieuwe pand zeer hoog. Uiteindelijk zijn de meeste technieken door onze eigen mensen ontworpen en geïnstalleerd. We hebben vol ingezet op domotica, regeltechniek en automatisatie. Zo krijgen bepaalde leveranciers met behulp van een individuele code toegang tot ons magazijn, om leveringen 24/7 mogelijk te maken. Samen met investeringen in nieuwe machines zoals een CNC-machine, maar ook in voertuigen – waaronder een grote autolaadkraan – brengt 2023 ons extra flexibiliteit en autonomie ten voordele van de klanten.”

Media Image

Beloning voor het harde werk
Het aantal aanvragen en projecten is de laatste jaren enorm toegenomen bij Aendekerk. “Natuurlijk heeft dit ook een effect op de werkdruk”, merkt Hans op. Dankzij de betere structuur en indeling van de nieuwbouw wordt het werk voor het team van Aendekerk een pak aangenamer. “Ik beschouw de nieuwe infrastructuur deels als een beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. Al onze mensen hebben veel hooi op hun vork genomen en daar mag iets tegenover staan. Ik weet dat het team rondom Aendekerk uniek is, dat vind je werkelijk nergens. Ik ga dan ook door het vuur voor mijn personeel. Nu kunnen de jongens hun overuren in de ontspanningsruimte doorbrengen, in plaats van op de werf”, lacht Hans. Tijdens een opendeurdag in mei stelt Aendekerk het nieuwe bedrijfsgebouw voor aan het grote publiek.

Nu kunnen de jongens hun overuren in de ontspanningsruimte doorbrengen, in plaats van op de werf

Staalbouw die in het oog springt
Voor de uitvoering van het nieuwbouwproject kon Aendekerk rekenen op de expertise van Geerits Constructie. “Wij hebben al jaren een vertrouwensband met Hans Aendekerk en zijn installatiebedrijf, zij voeren vaak onderaannemingswerken uit voor onze klanten”, vertelt gedelegeerd bestuurder Dirk Thaens. “Geerits Constructie is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het construeren van industriepanden, landbouwgebouwen, silo-ondersteuningen en bouwrenovaties. Ons ervaren team heeft het nieuwe bedrijfsgebouw van Aendekerk opgetrokken in staal met betonelementen als wandbekleding en wind- en waterdicht gemaakt. Het eindresultaat is een heel modern gebouw, dat in het oog springt.”

Media Image
Media Image
Media Image
25 jun. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners