75 keer merci!

De cover verraadt het al: het nummer van Limburg Bouwt dat u nu in handen heeft is geen doorsnee uitgave. Niet zonder enige trots mogen we u de 75ste editie van ons en uw vakblad presenteren. Al 19 jaar lang brengen we vier keer per jaar een bundeling van het beste en het mooiste wat de Limburgse bouwsector dag-in-dag-uit bouwt en renoveert.

Media Image

75 kwartalen al mochten we binnenkijken in uw realisaties: oogstrelende architectuur, vernuftig vakmanschap, doordachte energiebenutting, de kracht van het bouwteam, … prikkelden en verbluften ons nummer na nummer. Deze 75ste editie is een mooie gelegenheid om het bilan op te maken.
In de beginnende pagina’s geven we een korte terugblik van Limburg Bouwt nummer 1 uit 2005.

Media Image

Niet alleen de bouwprojecten veranderden, ook de architecten en aannemers.
In de 19 jaren is veel veranderd en gebeurd.
Daar tegenover staan ook mooie succesverhalen. Architectenbureaus als MaMu, UAU,
a2o architecten, Helsen & Van Com, BURO B, D&D, PCP Architects , Architectuur Depot, BureauBR en vele andere wisten ons meermaals te verbazen met een coverontwerp. Net zo voor de aannemers: sterke Limburgse spelers zoals Democo, Mathieu Gijbels, Derdaele+, Houben, Dethier, Reynders ,Lamers, NV Driesen , en Haex, prijkten vaker op de cover van Limburg Bouwt.
Telkens een exemplaar om met trots in de wachthoek of in het onthaal te leggen.

Media Image

Niet alleen de coverprojecten waren memorabel ook de events in onze BouwArena sprak men vaak waaauuwww. Voor elk nummer opnieuw loodste u ons mee in de ziel van een projecten, mochten we gebouwen ontdekken zoals weinige ze nog kunnen ontdekken en kregen we inkijk in het wondere creatieproces. De redactie proefde vaak de kracht en chemie binnen een bouwteam en dat gaf dan weer goesting om die beleving in tekst en beeld te vertalen.
Dat was alleen meer mogelijk dankzij de passie waarmee jullie: architect, ingenieur, aannemer, onderaannemer en leverancier over het bouwtraject vertelden. Jullie bereidheid om ons toe te laten in de leefwereld waarin jullie maanden en soms zelfs jaren samenwerkten, is de kracht achter Limburg Bouwt. Het feit dat we deze 75ste editie kunnen voorstellen is dan ook voor een groot deel mee jullie verdienste: Proficiat … en 75 maal bedankt!

Ludo Cleeren, uitgever Limburg Bouwt.

Media Image
19 jul. 2024

Deel dit artikel

Partners

Structurele Partners