$show=home$type=grid$spc=1$sn=0$l=0$c=4$m=0

$show=home$type=carousel$h=90$t=0$cls=4$l=0

Van werf tot operationeel gebouw


In een aantal reportages tijdens het afgelopen jaar was het ons opgevallen hoe het gebruik van kantoren, industriegebouwen, zorginstellingen, scholen, enz ... ontzettend veel complexer is geworden, op relatief korte tijd. Vroeger was het zo dat bij burelen en magazijnen – op een aantal bezoekers na – alleen de medewerkers en de directe leveranciers op het bedrijfsterrein kwamen. Nu is dat wel even anders. Vandaar onze interesse om een dossier “security” te maken.

Iedereen kan het vaststellen 

Gebouwen worden bijna nooit meer opgetrokken voor één bedrijf of organisatie én/of de functie ervan noopt tot het openstellen van de poorten voor zoveel buitenstaanders, dat toegangscontrole ge- woon onvermijdelijk wordt.

Denk maar aan de sterke groei in het “delen” van kantoorgebouwen; sinds 20 jaar zijn onze ondernemingen aan het krimpen door specialisatie en door het ontstaan van nichemarkten en experti- ses. In plaats van 1 bedrijf met 99 werknemers zie je er nu bijvoorbeeld 33 van 3 man. Dat die dan een onderkomen zoeken in een bedrijvencentrum is geen verrassing.

In e-commerce en logistiek is de evolutie zodanig dat ze bijna zoveel bezoekers krijgen als de winkels die ze stilaan overbodig maken. Bij UPS in Lummen leerden we dat er 5.000 pakjes per uur (per uur!) behandeld worden. Geen wonder dat daar nogal wat verkeer is op de site.

Maar ook in het dagelijkse leven hebben we steeds meer appartementen, meer zorginstellingen, meer kinderopvang, waar we niet alleen meer “traffiek” zien, maar ook een stijgende behoefte aan beveiliging omwille van terreurdreiging en andere mogelijke ordeverstoring of aanslagen. Quasi parallel aan de toename van de vraag is er een technologische revolutie die maakt dat we ook aan de aanbodzijde veel meer kunnen krijgen dan een klassieke parlofoon of bescheiden domotica.

Panel

We hebben tal van bedrijven gecontacteerd en inderdaad onze stelling bleek te kloppen: security is nu al verweven in alle aspecten van de bouwwereld. Dat blijkt ook uit de diversiteit van ons gesprekspanel dat verzamelde in de BouwArena in Hasselt.

Hans Vandervee – algemeen directeur van B&R Bouwbedrijven met hoofdzetel in Arendonk – was onze centrale gast. Omdat we van een grote “traditionele” bouwaannemer wilden weten wat security voor hen betekent. Hij legde in ons voorbereidend gesprek ook een link naar “personeel op de werven” in de bouwfase. Zodat we ook onze partner Federale Verzekering aan tafel uitnodigden. Griet Neyens – Business Development Officer – gaf in het gesprek aan dat security en verzekering uiteraard op tal van andere vlakken nog stevig aan mekaar gelinkt zijn.

Uiteraard is het juridisch aspect dan niet meer ver weg. Vanuit dat perspectief schoof mr. Karen Kelchtermans van Gevaco Advocaten bij aan tafel. Zij legt zich toe op bouwrecht en onderne- mingsrecht. Zowel privacyaspecten als vragen met betrekking tot gebruik van “security info” in relaties met aannemers en derde partijen, staan de laatste tijd steeds meer op de agenda van de besprekingen met cliënten.

Dat het werk van juristen verandert door toedoen van vragen over veiligheid is evident, maar we hadden het geluk om ook 3 gasten te hebben die de intrinsieke zakelijke evolutie van een bedrijf – in dit geval door toedoen van “security” – mooi illustreren.

Jos Stroeken – Business Development bij Maris Technics – is zo’n exponent van die nieuwe markten. Terwijl het moederbedrijf 30 jaar bestaat, is de beveiliging via een gespecialiseerd bedrijf in de groep, van veel recentere datum. Een feitelijke evolutie die in rechtspersoonlijkheid werd omgezet.

G4S, dat in het debat wordt vertegenwoordigd door Roeland De Cauwer, is een naam als een klok in de wereld van security. Het bedrijf gaat verder dan manbewaking en technologie. Voor de bouwsector biedt G4S zeer specifieke toepassingen, zoals veiligheidscoördinatie, werfbeveiliging, fire & safety solutions, en totaaloplossingen. In België telt het bedrijf meer dan 6.000 medewerkers.

Tenslotte hebben we ook zaakvoerder Stijn van Group Brepoels aan tafel, specialisten op vlak van IP Camerabewaking & analyse software, maar hij heeft vooral het nieuws gehaald met het feit dat zijn software laat “zien” dat bijvoorbeeld mensen op een werf geen helm dragen, ondanks de voorschriften. Brepoels is zodoende een ander voorbeeld van hoe nieuwe “tools” ook nieuwe toe- passingen kunnen doen ontstaan.

Lees het volledige artikel in Limburg Bouwt. 

$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1$show=https://bouwprof.blogspot.com/p/events.html

$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1$show=https://bouwprof.blogspot.com/p/nieuws.html

[OPMERKELIJK]_$show=post$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$m=0$h=318

[OPMERKELIJK]_$show=home$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$m=0$h=318

[PRODUCTEN IN DE KIJKER]_$show=home$type=slider$sn=0$l=0$m=0

Naam

Architecten,10,BouwArena,20,BouwProfs,37,Events,21,Magazine,164,Nieuws,75,nieuwsbrief,5,Opmerkelijk,47,Producten,13,Start,1,
ltr
item
Limburg Bouwt: Van werf tot operationeel gebouw
Van werf tot operationeel gebouw
https://4.bp.blogspot.com/-RPXSWcenU9Q/XFwVKt7GBeI/AAAAAAAAA3I/W5kzi0hS8N4PEMSH28beTF36sggith_igCLcBGAs/s640/Limburg-Bouwt-2019-Winter-_Pagina_15_Afbeelding_0004.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-RPXSWcenU9Q/XFwVKt7GBeI/AAAAAAAAA3I/W5kzi0hS8N4PEMSH28beTF36sggith_igCLcBGAs/s72-c/Limburg-Bouwt-2019-Winter-_Pagina_15_Afbeelding_0004.jpg
Limburg Bouwt
https://www.limburgbouwt.be/2019/02/van-werf-tot-operationeel-gebouw.html
https://www.limburgbouwt.be/
https://www.limburgbouwt.be/
https://www.limburgbouwt.be/2019/02/van-werf-tot-operationeel-gebouw.html
true
4477459768300403125
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy