$show=home$type=grid$spc=1$sn=0$l=0$c=4$m=0

$show=home$type=carousel$h=90$t=0$cls=4$l=0

PCP Architects

PCP Architects streeft naar kwaliteit vanuit integrale aanpak

“Architectuur vraagt van de architect een bewustzijn van zijn sociale verantwoordelijkheid om de almaar schaarser wordende ruimte op een mooie en beleefbare manier vorm te geven.” 
Dat is de visie van Peter Cornoedus en Jochen Kerkhofs, de twee drijvende krachten achter PCP Architects. Het Genkse architectenkantoor drukt regelmatig zijn stempel op een brede waaier aan spraakmakende projecten, van hotels tot kantoren en industrie of van exclusieve woningen tot appartementen en sociale woningbouw.

PCP Architects maakt er een erezaak van in ieder project kwaliteit te leveren, niet alleen architecturaal maar ook in het bouwkundig dossier. Het invullen van die doelstelling begint bij het bepalen van het bouwprogramma. “Het is een intense zoektocht – samen met de opdrachtgever – op basis van zijn programma van eisen en budget. Dat programma vertalen we vervolgens naar een ontwerp: een uniek product dat maximaal is afgestemd op de stedenbouwkundige parameters, het terrein, de omgeving, het budget en de eisen van opdrachtgever, EPB-verslaggever of brandweer. De uitdaging is om binnen deze contouren en mits de nodige compromissen een kwaliteitsvolle architectuur af te leveren. Belangrijk daarbij is het respect voor de omgeving. We doen immers een ingreep die minstens 40 tot 50 jaar een stempel drukt op de omgeving. We strijden met veel enthousiasme voor die kwaliteit. Dat maakt ook dat we als team 100% achter onze realisaties staan,” vertelt Jochen Kerkhofs.

Met het budget voor ogen

Om die kwaliteit ook in de uitvoering te bewaken, maakt PCP Architects een lijvig dossier met de nodige uitvoeringsdetails op. Daarin wordt ieder knooppunt bouwkundig uitgewerkt, van koudeknoop over afwatering tot een detaillering van het materiaalgebruik in de kleinste hoekjes. Zo zijn er nooit verrassingen op technisch of esthetisch vlak.

Een rode draad doorheen heel het ontwerp- en bouwproces is het budget. “Vanaf dag één doen we aan budgetbewaking. In het voorontwerp maken we een kostensimulatie op basis van vierkante meterprijzen die we voortdurend actueel en marktconform houden, onder meer door ze af te toetsen aan de nacalculatie van onze projecten. Naarmate het ontwerp vordert, wordt het budget gedetailleerd verder uitgewerkt. Zo heeft de opdrachtgever een correct beeld op de kosten en zo kan hij ook doordachte afwegingen maken binnen het budget,” stelt het architectenduo.

Mee op de BIM-trein

Het ontwerpteam zet ook andere stappen om de kwaliteit hoog te houden. Wanneer mogelijk probeert het geïntegreerd te ontwerpen met de ingenieurs mee aan tafel. “De mate waarin dit kan, is afhankelijk van het type samenwerking. Soms vallen we in de beginfase ook terug op onze parate kennis. Maar naarmate het project vordert worden de contacten met de ingenieurs intensiever,” licht Jochen Kerkhofs toe.

PCP Architects is intussen ook op de BIM-trein gestapt. 4 medewerkers binnen het kantoor volgenden de nodige opleiding en momenteel worden de eerste projecten volledig in BIM gerealiseerd. “BIM heeft niet alleen voordelen voor de aannemer, maar ook voor ons als architectenbureau. De foutenlast in projecten verkleint en we realiseren tijdswinst door te BIM’men.”

Interieur inbegrepen

Maar werken in BIM is meer dan een software-opleiding volgen. “Het vraagt een parate kennis van het bouwproces. Je moet weten hoe een gebouw in elkaar zit. Met onze vlakke structuur is ons team daar perfect op afgestemd. Onze kern van 13 medewerkers is hoofdzakelijk opgebouwd uit architecten, ingenieur-architecten en interieurarchitecten, aangevuld met een bouwkundig tekenaar en een grafisch vormgever. Wie een ontwerp maakt, draagt dat ook richting uitvoering. Wanneer een ruwbouw voltooid is, neemt een interieurarchitect de werfopvolging over. Het gaat immers om een heel andere discipline,” stellen Peter Cornoedus en Jochen Kerkhofs.

Het duo ziet interieurarchitectuur als een integraal deel van het project. Van bij het voorontwerp is er een interieurarchitect betrokken in de kerngroep die het project uitwerkt. “Of het nu gaat om een gezinswoning of een hotel, een gebouw ontwerp je van binnen naar buiten. Interieurarchitectuur en architectuur kun je dus niet los van elkaar zien.” Los van de integrale projecten verzorgt PCP Architects ook autonome interieuropdrachten met inbegrip van het ontwerp van het vast en los meubilair. De inbreng van de interieurarchitect is verrijkend voor de ontwerpen van het bureau. “De visie van de interieurarchitect heeft een conceptuele meerwaarde. Zo groeit het ontwerp als het ware vanuit de inhoud. En dat is net waarin PCP Architects zich heel sterk onderscheidt van zijn collega’s,” besluiten Peter Cornoedus en Jochen Kerkhofs.

PCP ArchitectsAdres: Emiel Van Doorenlaan 69 | 3600 Genk
Tel.: 089 700 400
Website: www.pcp-architects.be

$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1$show=https://bouwprof.blogspot.com/p/events.html

$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1$show=https://bouwprof.blogspot.com/p/nieuws.html

[OPMERKELIJK]_$show=post$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$m=0$h=318

[OPMERKELIJK]_$show=home$type=sticky$c=4$l=1$icon=1$m=0$h=318

[PRODUCTEN IN DE KIJKER]_$show=home$type=slider$sn=0$l=0$m=0

Naam

Architecten,10,BouwArena,20,BouwProfs,37,Events,21,Magazine,164,Nieuws,75,nieuwsbrief,5,Opmerkelijk,47,Producten,13,Start,1,
ltr
item
Limburg Bouwt: PCP Architects
PCP Architects
https://2.bp.blogspot.com/-B-e92m4WYJ8/W7Xcq1xa3sI/AAAAAAAAFaY/Murx8tGqqHkR3Qj0MbRO6PwZGOyxHF0vACEwYBhgL/s640/Schermafbeelding%2B2018-10-04%2Bom%2B11.25.29.png
https://2.bp.blogspot.com/-B-e92m4WYJ8/W7Xcq1xa3sI/AAAAAAAAFaY/Murx8tGqqHkR3Qj0MbRO6PwZGOyxHF0vACEwYBhgL/s72-c/Schermafbeelding%2B2018-10-04%2Bom%2B11.25.29.png
Limburg Bouwt
https://www.limburgbouwt.be/2017/10/pcp-architects.html
https://www.limburgbouwt.be/
https://www.limburgbouwt.be/
https://www.limburgbouwt.be/2017/10/pcp-architects.html
true
4477459768300403125
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy